aA
Jaunimo organizacijų atstovai gavo Lietuvos prezidento dovanų už talką organizuojant JAV prezidento George'o W.Busho (Džordžo Bušo) susitikimą su Lietuvos gyventojais sostinės Rotušės aikštėje.
G.W.Bushas ir V.Adamkus rotušės aikštėje
© ELTA
JAV prezidentas Vilniuje viešėjo nuo penktadienio vakaro ir šeštadienio vidurdienio. Rotušės aikštėje šeštadienio rytą G.W.Busho kalbos klausėsi daugiau nei 7 tūkst. žmonių.

Prezidentas Valdas Adamkus, antradienį susitikęs su Lietuvos jaunimo organizacijų atstovais, padėkojo jiems už talką ir gerą darbą rengiant JAV prezidento susitikimą su vilniečiais bei miesto svečiais Rotušės aikštėje, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Kaip BNS sakė Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) atstovė spaudai Viktorija Paliulionienė, nuolat LiJOT dirbę 4 žmonės prieš dvi savaites iki renginio paskelbė informaciją apie galimybę pasiklausyti G.W.Busho kalbos Rotušės aikštėje, sudarinėjo norinčiųjų sąrašus, užsakinėjo autobusus, ruošė kvietimus, kurių iš viso buvo išdalinta apie 6 tūkst.

Be to, Lietuvos Atlanto sutarties bendrijos (LATA) atstovas į Vilnių pakvietė atvažiuoti apie 15 jaunuolių iš Latvijos ir apie 10 iš Estijos.

Jaunimo organizacijų atstovai gavo asmenines V.Adamkaus padėkas už pagalbą organizuojant susitikimą, po V.Adamkaus knygą "Penkeri darbo metai" su prezidento autografu bei pakabukus raktams su Prezidentūros atvaizdu.

Prezidentas pažymėjo, kad jie buvo istorinio JAV vadovo vizito Lietuvoje liudininkai bei aktyvūs dalyviai, teigiama pranešime spaudai.

V.Adamkus apgailestavo, kad ne visi vilniečiai ir miesto svečiai pateko į šventinį renginį Rotušės aikštėje.

URM duomenimis, apie 1,5 tūkst. žmonių, į Vilnių autobusais atvykusių iš visos Lietuvos, nespėjo laiku praeiti saugumo patikrinimo, todėl neteko galimybės G.W.Busho kalbos klausytis Rotušės aikštėje.

Lietuvos jaunimo organizacijų atstovai susitikime su prezidentu sakė, jog Lietuva įgauna vis didesnę tarptautinę reikšmę, ypač dabar, kai gavo pakvietimą prisijungti prie NATO.

NATO viršūnių susitikime praėjusią savaitę Lietuva gavo pakvietimą prisijungti prie Aljanso kartu su dar 6 Rytų ir Vidurio Europos valstybėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.