aA
JAV centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) išsiuntinėjo viso pasaulio bankams slaptą dvylikos žymių Saudo Arabijos verslininkų sąrašą, kuriame figūruojantys asmenys kaltinami, jog iki šiol siunčia milijonus dolerių Osamai bin Ladenui, pirmadienį pranešė "ABC News".
osama bin laden
Remdamasis neįvardytais JAV pareigūnais, šis tinklas pranešė, jog Saudo Arabijos vyriausybė jau devynis mėnesius žino visų dvylikos verslininkų pavardes.

Šiame sąraše yra verslininkas Yassinas al Kadi - multimilijonierius, dalyvaujantis bankininkystės, cheminių medžiagų ir nekilnojamojo turto versle. Pasak pranešimo, jis pats neigia siuntęs lėšas O.bin Ladenui.

"Man jau buvo pateikiami tokie kaltinimai. Tai visiška klaida", - pernai sakė Y.al Kadi "ABC News", paklaustas apie galimybę, kad jis finansavo O.bin Ladeną.

JAV televizijos kanalas pacitavo Amerikos pareigūnus sakant, jog Y.al Kadi ir visi kiti į CŽV sąrašą įtraukti verslininkai turi verslo arba asmeninių ryšių su Saudo Arabijos karališkąja šeima.

Šiuo metu CŽV seka milžiniškas sumas, kurias minėti dvylika Saudo Arabijos piliečių esą pervedė į sąskaitas Europoje, Afrikoje ir Azijoje, pranešė "ABC News".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.