aA
Socialinės pašalpos reikalavęs ir jos negavęs 57 metų bedarbis Alytaus miesto savivaldybėje vakar grasino nusikirsiąs ranką. Grasinimus alytiškis iš dalies įvykdė - užsimojęs peiliu persikirto dviejų dešinės rankos pirštų sausgysles.
Apie 16 valandą į socialinės paramos skyriaus vedėjos Danutės Tamaševičienės kabinetą įėjęs Antanas Jonas Ulinskas storžieviškai paklausė, kodėl jam neskirta pašalpa. Vedėjai kilo įtarimas, kad vyriškis neblaivus. Ji pasiūlė jam užeiti kitąkart. Tada A. J.Ulinskas, pareiškęs, kad dabar kalbėsis kitaip, išsitraukė didžiulį mėsai kapoti skirtą peilį ir juo užsimojo.

„Laimė, kad jis nebuvo užstojęs durų ir aš spėjau pro jas išbėgti", - pasakojo D.Tamaševičienė. Tik išbėgusi į koridorių moteris išgirdo smūgį. Netrukus iš vedėjos kabineto kraujuojančia ranka išsvirduliavo ir A.J.Ulinskas.

Į savivaldybę buvo iškviesta policija ir greitoji pagalba. Susižalojęs bedarbis išgabentas į ligoninę. A.J.Ulinskas tokiu drastišku būdu socialinės pašalpos savivaldybėje reikalauja jau nebe pirmą kartą. Prieš porą metų tame pačiame socialinės paramos skyriuje, reikalaudamas jam nepriklausančios pašalpos, bedarbis virtuviniu peiliu dviejose vietose persipjovė kaklą.

"Lietuvos rytas"