aA
Antradienį per Izraelio armijos reidą centriniame Gazos Ruožo rajone įvyko intensyvus susišaudymas ir buvo susprogdintas ieškomo palestiniečių kovotojo namas, pranešė liudininkai ir šaltiniai saugumo struktūrose.
Izraelio tankas, Israel
© EPA-ELTA
Reidas surengtas netoli žydų gyvenviečių grupės esančiame Deir Balaho mieste ir jo pabėgėlių stovykloje. Kiek anksčiau dėl padažnėjusių palestiniečių išpuolių Izraelio armija atsakomųjų veiksmų ėmėsi Vakarų Krante.

Kelios dešimtys tankų ir šarvuočių, kuriuos iš oro dengė sraigtasparniai, į Deir Balahą įvažiavo dar neprašvitus, pasakojo liudininkai.

Pasak jų, pabėgėlių stovykloje įvyko intensyvus izraeliečių ir palestiniečių susišaudymas. Ligoninės pareigūnai nurodė, kad buvo sužeistas mažiausiai vienas palestinietis.

Kareiviai susprogdino grupuotės "Hamas", kuri rengia daugiausiai išpuolių prieš izraeliečius, kovotojo namą, sakė vietos gyventojai. Izraelis šio kovotojo ieško jau kelerius metus.

Ar tuo metu name buvo kokių nors žmonių, nepranešama.

Armija taip pat užėmė netoliese esantį kaimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.