aA
Okupuotame Vakarų Kranto mieste Nabuluje per susirėmimą su akmenis svaidančiais palestiniečiais Izraelio kariai pirmadienį nukovė aštuonerių metų berniuką, pranešė liudininkai.
Izraelio tankas, Israel
© EPA-ELTA
Tuo tarpu Betliejaus mieste Izraelio kariai sumažino savo pajėgas po to, kai suėmė keliolika įtariamų palestiniečių kovotojų. Tačiau komendanto valandos jie nepanaikino ir gatvėse pasirodantiems gyventojams liepė grįžti į namus, teigė liudininkai.

Izraelio kariuomenė sugriežtino veiksmus palestiniečių miestuose Vakarų Krante praėjusią savaitę, po atsinaujinusių savižudžių sprogdinimų ir pakelės pasalų, kurias palestiniečiai rengia jau antrus metus kovodami sukilime dėl nepriklausomybės.

Šaltiniai Nabulaus miesto ligoninėje pranešė, kad aštuonerių metų Jihad al-Faqih (Džihadas Fakihas) buvo nušautas, kai su klasiokais išėjo iš mokyklos, esančios rajone, kuriame kareiviai susikovė su akmenis svaidančia minia. Šaltiniai taip pat pranešė, kad Izraelio kareiviai dar sužeidė 15 palestiniečių.

Šaltiniai Izraelio kariuomenėje neturėjo jokių žinių apie berniuko žūtį. "Tačiau tame rajone buvo daug neramumų. Į mūsų karius mesti du sprogstamieji įtaisai, tad jie atsakė šūviais", - sakė vienas iš šaltinių.

Izraelio kariuomenė į Betliejų buvo sugrąžinta penktadienį, kai iš šio rajono kilęs savižudis Jeruzalėje surengė išpuolį, kurio metu žuvo 11 autobuso keleivių.

Kariuomenės atstovas spaudai pranešė, kad per tris pastarąsias dienas, apieškoję namus 120 tūkst. gyventojų rajone, kareiviai suėmė daugiau nei 40 palestiniečių, iš kurių penki rengėsi tapti savižudžiais sprogdintojais.

Pirmadienį kariuomenė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog kituose Vakarų Kranto miestuose sulaikyta dar 11 "įtariamų teroristų".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.