aA
Klausimas

Ar visose moterų konsultacijose galima pasidaryti onkocitologinį tyrimą? Ar tai ir yra PAP tyrimas, ir ar jis atliekamas pagal visus reikalavimus? Kiek žinau, atliekant PAP tyrimą, tepinėli būtina užfiksuoti specialiu aerozoliu, kol jis dar drėgnas, ir visada būtina padaryti bent tris tepinėlius.

Kur Vilniuje galima pasidaryti PAP tyrimą, ir kiek tai kainuoja? Ačiū.

Atsakymas

Moterų konsultacijos turėtų daryti onkocitologinius tepinėlius. Bet kitų darbo ir kompetencijos negaliu komentuoti.

PAP tepinėlis tai ir yra onkocitologinis tepinėlis. PAP turi būti daromas vieną kartą į metus. Jei pamečiui trys tepinėliai yra be patologijos, ketvirtą tepinėli galima kartoti po dvejų metų.

PAP turi būti imamas tuoj po mėnesinių, kada mažiausiai yra gleivių gimdos kaklelyje, turi būti specialūs šepetėliai -paėmėjai, specialus fiksatorius.

Siūlau atvykti į mūsų Ginekologijos kliniką, kurioje PAP tyrimus įvertina med.m.dr.R.Krikštopaitytė, kuri dirba pagal pasaulinius standartus. Kaina tik 45 Lt.

Registruokites telefonu tik PAP tyrimui : 2332098,Vilnius.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.