aA
Klausimas

Laba diena,

Man 23 metai. Esu neperseniausiai ištekėjusi. Su vyru labai norime vaikų (kuo greičiau). Aišku, tokios mintys ne tik džiugina, tačiau ir truputi baugina. Norėčiau sužinoti, kaip reikėtų paruošti organizmą prieš pastojant. Gal kokį maistą vartoti dažniau, ar visai jo atsisakyti. Gal vertėtų pagerti kažkokių vitaminų? Gal atsakyti kažkokių gyvenimo įpročių? Taip pat gal yra kokių patarimų vyrui. Beje, lytinėmis ligomis nesu sirgusi, mėnesinės reguliarios. Iš anksto ačiū už atsakymą.

Aušra.

Atsakymas

Jei nesirgote jokiomis lytiniu keliu plintančiomis ligomis, galite pastoti be jokių papildomų tyrimų. Jei turite nusiskundimų - tikslingas lytiniu keliu plintančių ligų ištyrimas.

Genetikai rekomenduoja prieš planuojamą nėštumą vyrui ir moteriai 3 mėnesius panaudoti folinę rūgštį, kad išvengti apsigimimų. Moteriai reikia prieš nėštumą naudoti vitaminus, kuriuose yra folinės rūgšties, vit.E ir mikroelementų, kaip pvz,:Pregnacare, Prenatal, Materna.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.