aA
Vienas Indijos mokslininkas gina savo tėvynainių garbę ir tvirtina, kad tradicinis vyrų metodas šlapintis tupint yra sveikesnis už vakarietišką metodą stovint.
Vyrai, kuriems atrodo, kad rafinuotesnė yra stovėsena ir kurie nenori tūpčioti kaip visi kiti, nusišlapinę gali nualpti, teigia Ambaras Chakravorty, Kalkutos Vivekanandos medicinos mokslų instituto neurologas.

"Šlapinantis kraujas labiau teka žemyn, todėl tų vyrų, kurie šlapinasi sėdėdami, smegenims kraujo paprastai nepritrūksta", - sakoma jo pranešime neurologijos konferencijai, kuri šeštadienį įvyko Patnos mieste Indijos rytuose.

A.Chakravorty gerai įvertino Indijos vyrų paprotį šlapintis tupint. Modernistus, kuriems labiau patinka stovėti, mokslininkas paragino stebėti, kaip reaguoja organizmas.

"Daug vyrų skundžiasi, kad šlapinantis temsta akyse ir svaigsta galva. Taip yra todėl, kad kraujas nepasiekia smegenų. Jie turėtų šlapintis sėdėdami", - sakė jis.

Kad pagrįstų savo tezę, A.Chakravorty pažymėjo, kad moterys, neturinčios tokios galimybės, "kurią renkasi dauguma vyrų", nusišlapinusios niekada nealpsta, nors tokių vyrų pasitaiko.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.