aA
Savaitgalį Lietuvoje kilusiuose gaisruose vienas žmogus žuvo, dar du buvo sužaloti. Iš viso ugniagesiams ugnį teko malšinti 73 kartus. Sekmadienį, apie 14 val. Šiaulių rajone, Pailių kaime užsidegė 75 metų Petro Kero gyvenamas namas. Sudegė lova, apdegė sienos, grindys. Gaisravietėje buvo rastas apdegęs namo šeimininko kūnas.
Pasak ugniagesių, įtariama, kad nelaimę sukėlė pats žuvusysis neatsargiai rūkydamas lovoje.

Tos pačios dienos pavakarę Zarasų rajone, Rūsteikių kaime užsidegė Sergejaus Ivanovo medinis gyvenamas namas.

Sudegė stogas, dalis perdengimo, viduje buvęs turtas. Gaisre rankas ir galvą apdegė 10 mėnesių Romanas Ivanovas. Mažylis buvo nuvežtas į ligoninę.

Šeštadienio naktį Vilniuje, I.Kanto alėjoje degė nenustatyto savininko nebaigtas statyti mūrinis pastatas ir jame buvusios statybinės medžiagos.

Įvykio vietoje buvo rastas apsinuodijęs dūmais 41 metų vyriškis. Jis buvo nuvežtas į ligoninę. Priežastis ir nuostolis tiriami.

Pirminiais ugniagesių duomenimis, nuo metų pradžios šalyje kilo daugiau nei 21 tūkst. gaisrų. Juose 186 žmonės žuvo ir 226 buvo sužeisti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.