aA
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadovai tvirtina remią ir remsią savo kandidatą į prezidentus, partijos pirmininko pirmąjį pavaduotoją Vytenį Andriukaitį. "Mes laikėmės ir laikysimės savo sprendimo visos rinkimų kampanijos metu", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė LSDP lyderis premjeras Algirdas Brazauskas.
Vytenis Andriukaitis
© BNS foto
Kaip skelbta, sprendimas iškelti V.Andriukaičio kandidatūrą vienbalsiai buvo priimtas partijos suvažiavime rugsėjo pradžioje.

Tačiau A.Brazauskas pripažino, jog būta pasiūlymų V.Andriukaičiui pasitraukti iš rinkimų kampanijos.

"Gal buvo kai kurių žmonių samprotavimai, ar tikslinga V.Andriukaičiui eiti toliau, bet vadovybė priėmė sprendimą jį palaikyti", - sakė A.Brazauskas.

Spaudos teigimu, šį klausimą LSDP vadovybė svarstė praėjusią savaitę, tačiau nuspręsta nesiimti jokių veiksmų, siekiant neskaldyti partijos ir nepakenkti jos autoritetui.

Tačiau A.Brazauskas pirmadienį neatskleidė, dėl kokių motyvų buvo ketinama siūlyti V.Andriukaičiui pasitraukti.

"Tai mūsų vidiniai partiniai reikalai. Nenorėčiau to atskleisti", - sakė A.Brazauskas.

Spaudos teigimu, V.Andriukaičiui pasitraukti iš rinkimų kampanijos ketinta siūlyti dėl jo smukusių reitingų, kurie gali turėti neigiamos įtakos partijai per savivaldos rinkimus.

Apklausų duomenimis, iš septyniolikos kandidatų visuomenės nuomonės apklausose V.Andriukaitis užima 13-ą vietą.

Tačiau A.Brazauskas teigė, kad "kandidatavimas bendram partijos reitingui nekenkia".

"Tai neturėtų daryti įtakos mūsų rezultatams savivaldybių tarybų rinkimuose", - tvirtino A.Brazauskas.

Jeigu V.Andriukaičiui nepavyktų patekti į antrąjį prezidento rinkimų turą, socialdemokratai, pasak LSDP Informacijos centro vadovo Gedimino Kirkilo, antrajame ture remtų koalicijos partnerius.

Socialdemokratų partneriai Naujoji sąjunga (socialliberalai) kandidatu į prezidentus yra iškėlę savo lyderį Seimo pirmininką Artūrą Paulauską, kuris populiarumu gerokai lenkia V.Andriukaitį.

Apklausų duomenimis, A.Paulauskas yra antras pagal populiarumą kandidatas po dabartinio šalies vadovo Valdo Adamkaus, kuris sieks antros kadencijos.

Prezidento ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks šių metų gruodžio 22 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.