aA
Buvęs armijos pulkininkas Lucio Gutierrezas, kuris yra kalėjęs už dalyvavimą valstybės perversme, sekmadienį paskelbė laimėjęs Ekvadoro prezidento rinkimus - suskaičiavus beveik visus balsus paaiškėjo, kad jis akivaizdžiai pirmauja.
Lucio Gutierrez
Lucio Gutierrez
© EPA-ELTA
"Aš būsiu prezidentas", - vietos televizijai sakė L.Gutierrezas. Jis vilkėjo savo tradicine karinio stiliaus uniforma ir sėdėjo šalia žmonos bei vienos iš dviejų dukterų.

95 proc. rinkimų apylinkių balsai jau suskaičiuoti. Rinkimų komisija paskelbė, kad už L.Gutierrezą balsavo 54,4 proc. rinkėjų. Tai gerokai daugiau už 45,6 proc., kuriuos surinko turtingiausias šios skurdžios Andų valstybės žmogus, bananų milijardierius Alvaro Noboa.

45 metų L.Gutierrezas neturtinguosius ir indėnus savo pusėn patraukė žadėdamas nemokamą sveikatos priežiūrą, pigius būstus ir kovą su korupcija.

2000-aisiais L.Gutierrezas dalyvavo indėnų sukilime, kurio metu buvo nuverstas prezidentas Jamilis Mahuadas. Jis trumpai dirbo valdančiojoje chuntoje, bet armijai paskyrus viceprezidentą Gustavo Noboa vadovauti pereinamajai vyriausybei, kuri ir surengė šiuos rinkimus, buvo pusei metų įkalintas.

"Dabar prasideda tikrasis iššūkis", - sakė L.Gutierrezas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.