aA
Juodkalnijos prezidentas Milo Džiukanovičius ketina atsistatydinti ir siekti šalies ministro pirmininko posto, sekmadienį pranešė šaltinis vyriausybėje. "Apie savo atsistatydinimą prezidentas M.Džiukanovičius visuomenę informuos spaudos konferencijoje, numatytoje surengti pirmadienį", - sakė šaltinis, nenorėjęs, kad būtų minima jo pavardė.
Iki valstybės vadovo rinkimų, numatytų surengti gruodžio 22 dieną, prezidento pareigas laikinai turėtų eiti ekspremjeras ir dabartinis parlamento pirmininkas Filipas Vujanovičius.

M.Džiukanovičiaus vadovaujamoje Demokratinėje socialistų partijoje (DSP) F.Vujanovičius yra antras pagal svarbą politikas.

Buvo tikimasi, kad po penkerių metų vadovavimo Juodkalnijai, M.Džiukanovičius, šios nedidelės Jugoslavijos respublikos nepriklausomybės šalininkas, vėl balotiruosis į prezidentus.

Tačiau DSP, spalį visuotiniuose rinkimuose laimėjusi absoliučią daugumą parlamente, šio mėnesio pradžioje nusprendė, kad būtų paranku, jeigu M.Džiukanovičius užimtų ministro pirmininko postą.

Savo kandidatą į prezidentus DSP turėtų paskelbti ateinančią savaitę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.