aA
Lietuvoje gyvenančių karo veteranų atstovas teigia, kad jie stokoja dėmesio bei deramos pagarbos.
Tai Antrojo pasaulinio karo dalyvių, kovojusių antinacistinėje koalicijoje, respublikinio komiteto pirmininkas Petras Eidukas pareiškė savaitgalį vykusiame forume. Jame susirinkę veteranai paminėjo 55-ąsias pergalės kare metines.

Savo kalboje P. Eidukas sakė, kad gegužės pradžioje vykusiame susitikime su prezidentu Valdu Adamkumi išsakė jam veteranų problemas.

"13 tūkst. Lietuvoje gyvenančių veteranų - tai senyvo amžiaus, daugelis jų ligoti, neįgalūs", kalbėjo P. Eidukas.

Pasak jo, nemažas būrys veteranų prarado nukentėjusiųjų asmenų pensijas, nes kariavo antinacinių partizanų gretose.

P. Eidukas pažymėjo, kad nors veteranai yra pripažįstami užsienyje, jie priimti į Tarptautinę Antrojo pasaulinio karo dalyvių, kovojusių prieš nacizmą, asociaciją, Lietuvoje jie yra "tarsi svetimkūnis".

"Negauname paramos iš biudžeto, neturime nė menkiausio būsto, du kartus buvome išmesti į gatvę. Pergalės prieš hitlerinę Vokietiją metinės iš esmės nutylėtos, visuomenė, ypač jaunimas, negauna deramos informacijos, eskaluojama priešprieša", teigė veteranų atstovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.