aA
Tačiau Aukštesnysis administracinis teismas yra numatęs šiuos ieškinius pradėti nagrinėti tik vasario pabaigoje.R. Karbauskis jau dabar prognozuoja, kad teismas atmes žemdirbių ieškinius. Paprastai Strasbūro teismas imasi bylų, kurios savo šalyje perėjo visas teismines instancijas.

"Šią politiką, vykdomą ūkininkų atžvilgiu, galima palyginti su ūkininkų genocidu", rašoma peticijoje.

Valstiečių partija yra inicijavusi žemdirbių ieškinius Žemės ūkio ministerijai, reikalaujant išieškoti pernai neišmokėtas subsidijas, tačiau Vyriausybė nusprendė subsidijų mokėjimo laiką pratęsti iki šių metų liepos.

Ieškiniui reikalingi parašai, pasak R. Karbauskio, bus renkami dvi savaites. Po to reikalavimai bus išversti į anglų ir prancūzų kalbas ir įteikti užsienio šalių ambasadoms Lietuvoje.

R. Karbauskis ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė, jog ši peticija gali būti pirmasis grupinis kreipimasis į Žmogaus teisių teismą. Pasak jo, peticiją pasirašys ne tik žemdirbiai.

Valstybės įsiskolinimas žemės ūkio produkcijos gamintojams, pasak R. Karbauskio, nuolat didėja ir jau siekia 300 mln. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.