aA
Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis ketvirtuoju savo pavaduotoju paskyrė karjeros diplomatą Evaldą Ignatavičių. Be to, UR ministro patarėju, atsakingu už ryšius su Seimu, paskirtas Kovo 11-sios akto signataras, pirmasis nepriklausomos Lietuvos Vyriausybės atstovas Maskvoje Egidijus Bičkauskas.
Egidijus Bičkauskas
Egidijus Bičkauskas
Kaip penktadienį BNS pranešė URM Informacijos ir kultūros departamento direktorius Petras Zapolskas, 33 metų E. Ignatavičius skiriamas viceministru nuo sausio 8 dienos. E. Ignatavičius pernai buvo paskirtas Lietuvos generaliniu konsulu Kaliningrado srityje, anksčiau vadovavo tuometiniam Lietuvos URM NVS šalių skyriui.

Paskyrus E. Ignatavičių, kiekvienas iš 4 UR viceministrų turės savo atsakomybės sritį. Viceministras Giedrius Čekuolis yra vyriausiasis integracijos į NATO koordinatorius, Dalia Grybauskaitė atsakinga už integraciją į Europos Sąjungą ir ekonominius santykius, Oskaras Jusys - už tarptautinės teisės ir konsulinius reikalus bei santykius su Jungtinėmis Tautomis.

E. Ignatavičius bus atsakingas už Lietuvos dvišalius santykius. Manoma, kad daug dėmesio jam teks skirti santykiams su Rusija.

URM santykius su Seimu kuruosiantis buvęs parlamentaras E. Bičkauskas, 45-erių, diplomato karjerą pradėjo 1990 metais, kai Kazimieros Prunskienės vadovaujama pirmoji Lietuvos Vyriausybė paskyrė jį nuolatiniu Lietuvos atstovu prie Sovietų Sąjungos Ministrų Tarybos.

Laikinuoju Lietuvos reikalų patikėtiniu E. Bičkauskas tapo 1991 rudenį, kai Lietuvos nepriklausomybę pripažino Sovietų Sąjunga, o vėliau ir Rusija. Ambasadai Maskvoje jis vadovavo iki 1992 metų.

Po spalio mėnesį vykusių rinkimų, kuriuose centristas E. Bičkauskas nebuvo išrinktas į Seimą, jam nepavyko įsidarbinti diplomatinėje tarnyboje. Buvęs parlamentaras negalėjo įrodyti turįs diplomatinio darbo stažą, nes, jam dirbant Maskvoje, atlyginimą mokėjo ne URM, o Vyriausybė.

Lapkričio viduryje prezidentas Valdas Adamkus UR ministro Antano Valionio teikimu E. Bičkauskui suteikė nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus rangą. Vėliau URM pranešė, kad E. Bičkauskas bus paskirtas terminuotam darbui į politinio pasitikėjimo postą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.