aA
Maskvos miesto teismas penktadienį panaikino sostinės Tverės tarpmunicipalinio teismo gruodžio 26 dienos sprendimą, kad baudžiamoji byla holdingo "Media-Most" vadovui Vladimirui Gusinskiui buvo iškelta neteisėtai ir nepagrįstai.
Tuoj po teismo posėdžio Generalinei prokuratūrai atstovaujantis ypatingai svarbių bylų tyrimo priežiūros valdybos viršininkas Aleksandras Gorbunovas pareiškė, kad "šiuo atveju vis dėlto laimėjo įstatymas".

Rusijos generalinė prokuratūra vėliau informavo, kad ketina toliau tirti V. Gusinskiui iškeltą baudžiamąją bylą. "Kaip tyrėme, taip ir tirsime vadinamąją Gusinskio bylą", sakė generalinio prokuroro pavaduotojas Vasilijus Kolmogorovas, komentuodamas Maskvos teismo sprendimą.

Jis taip pat pabrėžė, kad Generalinė prokuratūra reikalaus Ispanijos valdžios išduoti sukčiavimu kaltinamą "Media-Most" vadovą. Kaip jau buvo pranešta, Ispanijos policija sulaikė V. Gusinskį praėjusį mėnesį Rusijai pateikus arešto orderį.

Generalinio prokuroro nuomone, dėl Kalėdų atostogų V. Gusinskio ekstradicijos klausimas gali būti išspręstas iki sausio pabaigos. Jis taip pat sakė, kad, jo turima informacija, Ispanijos teisingumo ministerija dar neperdavė savo vyriausybei iš Rusijos generalinės prokuratūros gautos medžiagos, kaip numato šios šalies įstatymai.

V. Kolmogorovas taip pat pažymėjo, kad iš Ispanijos negautas prašymas pateikti papildomos medžiagos, susijusios su šia byla. Tuo tarpu holdingo vdovo advokatas Jurijus Bagrajevas sakė žurnalistams kol kas nenusprendęs, ar Maskvos teismo sprendimas bus apskųstas ir kokia forma.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.