aA
Šveicarijos teisėjas nurodė Ženevos bankams įšaldyti visas sąskaitas, priklausančias Jeanui-Christophe'ui Mitterrand'ui (Žanui Kristofui Miteranui) - velionio Prancūzijos prezidento Francois Mitterand'o (Fransua Miterano) sūnui. J. Mitterand'as yra kaltinamas neteisėta ginklų prekyba.
Ženevos magistratas Danielis Devaud (Danielis Devo) penktadienį pranešė, kad išdavė minėtą įsakymą Prancūzijos kolegos Philippe'o Courroye (Filipo Kuruajė) prašymu. D. Devaud vadovauja šios dėmesio susilaukusios bylos tyrimui Šveicarijoje.

54 metų J. Mitterand'as daugiau kaip dvi savaites yra laikomas Paryžiaus kalėjime. Jis įtariamas dalyvavimu neteisėtuose prekybos ginklais sandoriuose, piktnaudžiavimu savo įtaka ir išeikvojimais. Manoma, kad šie nusikaltimai yra susiję su stambiais Rusijos ginkluotės eksporto Angolai sandoriais praėjusio dešimtmečio pradžioje.

Pasak D. Devaud, jis Prancūzijos teisėjo prašymu išsiuntinėjo aplinkraštį Ženevos bankams su keliais prašymais, įskaitant prašymą įšaldyti bet kokias turimas J. Mitterand'o sąskaitas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.