aA
Rusija dabar, be kita ko, susirūpinusi, kaip apskritai išsaugoti savo branduolinį potencialą, todėl pranešimais apie raketas "Točka" Kaliningrade tikėti neverta, mano Rusijos URM Diplomatijos akademijos politikos mokslų daktarė Tatjana Poloskova.
Ballistic missile
Interviu agentūrai BNS penktadienį T. Poloskova pažymėjo, kad Rusijos armija šiuo metu pakankamai turi savo vidaus problemų ir ji vargu ar imsis perdislokuoti savo raketas.

Mokslininkė pridūrė, kad nemano esant labai rimtu laikraštį "The Washington Post", kuris paskelbė pranešimą apie raketas, ir paragino nespręsti apie Rusiją tik iš straipsnių Vakarų ir net Rusijos spaudoje.

"Nereikia stengtis suprasti Rusijos ir iš Maskvos televizijos laidų", sakė T. Poloskova, paaiškindama, kad daugiausia jose atsispindi sostinės gyvenimas. Rusijos provincija gyvena visiškai kitais rūpesčiais - ten žmonės iki šiol metų metais negauna atlyginimų, mėnesiais vėluoja pensijos".

Pasak mokslininkės, per artimiausius 50 metų Rusijai gali iškilti dar viena didelė vidaus problema - gali pasikeisti demografinė situacija Tolimuosiuose Rytuose ir Sibire, kur vis daugiau atvyksta gyventi kinų.

"Jeigu taip bus toliau, šiame regione netrukus iškils rusų kalbos išlikimo klausimas", papildė T. Poloskova sąrašą valstybės masto vidaus problemų, kurias Rusijai tenka spręsti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.