aA
RAIDO - tai kelio runa, atitinkanti Šaulio ženklą. Ji gali simbolizuoti susijungimą, kelionę, atsinaujinimą, gerą patarimą, koordinaciją, teisėtumą, teisingumą, vientisumą, stagnacijos įveikimą, dvasinį progresą. RAIDO ragina judėti, keisti įvykius ir savo nuomonę. Gyvenime nebūna smulkmenų.
Penktoji Runa
Penktoji Runa
Mantinės reikšmės

Situacija: susijungimas.

Iššūkis: priimti situaciją.

Perspėjimas: noras kontroliuoti situaciją.

Nurodymas: susijungimą atliekate ne jūs.

Patarimas: raskite savyje ir nuslopinkite agresijos šaltinį.

Paguoda: norėdami pasiekti didesnį vientisumą, turite radikaliai pasikeisti.

Potencialas: ugnis, ateinanti iš vidaus ir nušviečianti žmogų.

Pagrindinės savybės: minties aiškumas, analitiniai sugebėjimai, konstruktyvi saviraiška, entuziazmas.

Praktiškas pritaikymas: padeda išsklaidyti tamsą, suteikia minties aiškumą.

Pakeiskite stilių ir pasikeis žmonių nuomonė apie jus. Užtenka pakeisti dietą, kad labai rimtai pasikeistų daugelis mūsų egzistencijos elementų. Žmogus yra vientisa sistema, todėl negali keistis tik kažkuri viena jo dalis, keičiasi jos visos.

Problema yra ta, kad mūsų dėmesys dažniausiai būna sufokusuotas tik į vieną permainų elementą. Ir mes net nesusimąstome, kad keičiasi viskas. Gali būti, kad tai, ką mes suvokiame kaip nemalonumą, atves į gilias permainas kitose gyvenimo sferose. O tai, kas džiugina, atneš negatyvumą. Žmogus juda iškart visomis kryptimis.

Kelio principas - tai dar ir pasitikėjimas procesu, pagarba spontaniškumui ir laisvė vystytis sau pačiam. Vystymosi problemos atsiranda tada, kai šis procesas suvokiamas mechaniškai.

Kelias visada veda į tikslą. Šis tikslas nėra galutinis, nes gyvenimas beribis. Bet kiekviename konkrečiame etape reikia suprasti, kur eini. Kelias veda į didesnį tikslingumą, į susijungimą su savimi, į kokybiškai kitą pasaulio ir savęs suvokimą. Kartais kelias nutrūksta. Reikia vengti pasiūlymų sutrumpinti ar ištiesinti kelią: tiesiai vaikšto tik velnias.

RAIDO susijusi su žirgo, Šaulio simbolika. Patyręs raitelis žino, kad žirgas visada ras teisingą kelią, reikia tik paleisti vadeles. Šis įvaizdis simbolizuoja pasąmoninę, giluminę išmintį bei pasitikėjimą jėgomis, kurios mus veda.

Tikra jėga pati suranda kryptį. Sąmonei kartais tai sunku priimti. Ir vėl mes susiduriame su pasitikėjimu, sugebėjimu paleisti vadeles ir pažiūrėti, kuo baigsis kelionė. Bet mes pripratę daryti negatyvias prognozes. Mums atrodo, kad kelias turi būti aiškus ir suprantamas. O kelias - tai nustebimas ir netikėtumas.

Šaulys, devintas namas, simbolizuoja ezoterinį mokymąsi. Dažnai dėl tinginystės, baimės ar užimtumo mes atsisakome įvairių galimybių, kelionių, pažinčių, informacijos. Runa RAIDO siūlo permainas. Permainos nebūtinai turi būti triukšmingos ir išoriškai matomos. Kelionėje mes atitrūkstame nuo kasdienybės, stereotipų. Kelias įgalina atnaujinti imlumą.

Dvasine prasme beprasmių kelionių nebūna, kaip ir nebūna beprasmio gyvenimo. Žmonėms dažnai atrodo, kad jų gyvenimas pilkas ir neįdomus. Kažkas gyvena turiningiau, geriau. Bet kiekvienas turime savo kelią. Tai ne prievarta. Gyvenime nebūna nieko nevertinga. Viskas turi prasmę. Dvasiškai praregėjęs žmogus tai supranta.

Pasaulis organizuotas subtiliai ir sudėtingai. Jis laukia, kada įsijungsime į jį ne tik kūniškai, bet ir širdimi, kada galų gale suvoksime save vientiso gyvo organizmo dalimi. Tada kelio simbolis pradeda veikti, ir mes pradedame gauti dvasinę ir materialinę naudą iš visų permainų.

Dabar pasaulyje vyrauja keista iliuzija. Žmogus niekaip negali suprasti, kad jis kelyje nuolatos. Žmonės dažnai užduoda klausimą: "Kur mano kelias? Į kurią pusę eiti?" Reikalas tas, kad kiekvienas žmogus jau yra savo kelyje. Klausimas tik tas, kaip jis tuo keliu eina: pirmyn ar sukasi ratu (trypčioja vietoje).

Pats gyvenimo faktas jau byloja apie tai, kad esame kelyje. Gyvenimo dėsniai verčia žmogų vystytis. Svarbu tam netrukdyti, o visa kita atsitinka savaime. Tai ne pasyvumas ar nuolaidžiavimas, o meditacinė vyksmo suvokimo būsena. Gyvenimas išmintingas. Žmogui nutinka tai, kas turi nutikti. Problema ta, kad jis to nesupranta.

Mes galime trukdyti procesui arba jį stimuliuoti. Išmokti stebėti - tai runos RAIDO paslaptis. Taip, mūsų pastangos šiame procese taip pat reikalingos, bet jos vaisingos būna tik tada, kai yra giluminis situacijos dėsningumo suvokimas.

Kiekvienas žmogus turi intuicijos dovaną, bet mes apie tai užmirštame, kadangi intuicija veikia švelniai, nepastebimai. Ji tyliai šnabžda į ausį: "Čia tu neteisus," - ir mes tai vadiname sąžine. Sąžinė - tai dvasinė intuicija, teisingo kelio numatymas.

Šaulio ženklas yra opozicijoje Dvynių ženklui: intelektualinės spekuliacijos tik apsunkina suvokimą. Kelio paslaptis netelpa į sveiko proto rėmus. Taip tik prarandama situacijos kontrolė. Labai svarbu suprasti, kad Kelias nėra matematinė formulė, o gyvas organizmas, su kuriuo reikia bendrauti betarpiškai.

Būrėja Jurga