aA
Socialdemokratų Internacionalas informavo Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP), jog po 2006 metų ne mažiau kaip pusę partijos vadovybės turės sudaryti moterys.
Iki šiol buvo nustatyta kvota, jog moterys turi sudaryti ne mažiau kaip vieną trečdalį vadovaujančių partijos institucijų narių.

Kaip BNS sakė LSDP pirmininkas Vytenis Andriukaitis, Lietuvos socialdemokratai šios taisyklės iki šiol griežtai laikėsi.

Jo teigimu, trečdalis LSDP prezidiumo ir tarybos narių yra moterys. Taip pat ši kvota buvo išlaikyta ir sudarant praėjusį kovą įvykusių savivaldybių rinkimų sąrašus.

Rinkimų sąrašai į Seimą buvo sudaryti kita tvarka, kadangi LSDP rinkimuose dalyvavo koalicijoje su Lietuvos demokratine darbo partija (LDDP), Naujosios demokratijos partija bei Lietuvos rusų sąjunga.

V. Andriukaičio teigimu, Socialdemokratų Internacionalo nustatytos kvotos bus išlaikytos ir LSDP susivienijus su LDDP. Kaip žinoma, šios partijos sausio pabaigoje ketina sudaryti vieningą socialdemokratinę partiją.

Tačiau kai kurie LDDP nariai vyrai pareiškė abejonių, ar susivienijus partijoms pavyks įgyvendinti lyčių lygybės principus.

LDDP nėra Socialdemokratų Internacionalo narė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.