aA
"Daktarų" gaujos narys 30-metis Vilhelmas Brudersas į paskutinę kelionę buvo palydėtas kaip vienas garbingiausių Kauno žmonių.
Vakar 11 valandą pagerbti velionio ir pareikšti užuojautos jo artimiesiems atvyko Kauno meras Gediminas Budnikas, Seimo narys, Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas, savivaldybės darbuotojai.

Miesto vadovas G.Budnikas dalyvavo ir V.Bruderso laidotuvėse.

V.Bruderso tėvas Karolis Bruderis (jis yra pasikeitęs pavardę. - Red.) yra Kauno miesto tarybos narys, išrinktas pagal Lietuvos laisvės sąjungos sąrašą. Jis vadovauja biudžeto ir finansų komitetui.

"Lietuvos ryto" paklausti, kaip vertina tai, kad miesto vadovai ir politikai atėjo prie gaujos nario karsto, Kauno teisėsaugos pareigūnai teigė esą daugiau nei nustebę: "Galėjo K.Bruderiui užuojautą pareikšti, tačiau kam lenktis prie jo sūnaus karsto".

Praėjusių metų gruodį 30-ąjį gimtadienį atšventęs V.Brudersas jau keletą metų buvo įnikęs į alkoholį, o pastaruoju laiku - ir į narkotikus.

Šis kaunietis daugiau nei mėnesį gydėsi ligoninėje, o sausio 2-ąją buvo išrašytas iš jos, tačiau į namus neišvyko.

Palatoje surengęs puotą 30-metis vyriškis vakare buvo aptiktas negyvas.

V.Brudersas įrašytas į Kauno organizuotų nusikaltimų tyrimų tarnybos operatyvinę įskaitą kaip garsiosios "daktarų" grupuotės narys, tačiau teistas nebuvo.

"Lietuvos rytas"