aA
Trečiadienį Jungtinių Valstijų pirmoji ledi Hillary Rodham Clinton (Hilari Rodam Klinton) prisiekė Senate. Billas Clintonas (Bilas Klintonas) tapo pirmuoju JAV prezidentu, turinčiu žmoną senatorę.
Hillary Clinton
Hillary Clinton
Nors H. Clinton yra 97-a pagal rangą, per priesaikos ceremoniją puošniuose Senato rūmuose ant Kapitolijaus kalvos ji atrodė pirmoji tarp lygių. Ji davė priesaiką 10-a. Visa salė žiūrėjo, kaip pirmoji ledi nuėjo iš galo prie stalo, kur Senato pirmininkas ir šalies viceprezidentas Alas Gore'as (Elas Goras) priėmė priesaiką ir pabučiavo ją į skruostą.

Prezidentas B. Clintonas stebėjo prisaikdinimo ceremoniją iš pirmos žiūrovų galerijos eilės, laikydamas dukters Chelsea (Čelsi) ranką. Čia taip pat buvo pirmosios ledi motina Dorothy Rodham (Doroti Rodam) ir 6-erių metų pirmosios poros sūnėnas Tyleris Clintonas (Taileris Klintonas).

"Aš toks laimingas", pareiškė prezidentas, paklaustas apie jo nuotaiką per vėliau įvykusią fotografavimosi ceremoniją.

Ponia Clinton į tą patį klausimą atsakė įprastu "puiku".

Ironiška, kad senatorės H. Clinton inauguracija įvyko toje pačioje salėje, kurioje jos vyras stojo prieš apkaltos teismą dėl Monicos Lewinsky (Monikos Levinski) skandalo. Prezidentas buvo kaltinamas davęsmelagingus parodymus ir trukdęs teisingumui, tačiau jis buvo išteisintas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.