aA
Olandų homoseksualistai šį pavasarį Amsterdame rengia kolektyvines sutuoktuves, kad atšvęstų tos pačios lyties vedybas įteisinantį įstatymą. 14 porų jau išreiškė norą dalyvauti ceremonijoje, pranešė organizatorius Henkas Krolas.
Gay festival
Gay festival
Ceremonija planuojama balandžio 1 dieną, kai įsigalios naujieji įstatymai, leidžiantys gėjų poroms tuoktis ir įsivaikinti vaikus. "Ceremonijos dalyvių skaičius nėra ribojamas, tačiau nenorėčiau, kad ji virstu beprotišku spektakliu. Tai rimtas reikalas", sakė gėjų laikraščio "Gay Krant" redaktorius H. Krolas.

Olandai pirmieji pasaulyje priėmė įstatymą, leidžiantį gėjų vestuves ir suteikiantį jiems vienodą teisinį statusą su heteroseksualiomis poromis. Registruota gėjų partnerystė Nyderlanduose buvo pripažįstama nuo 1998 metų, tačiau šios poros neturėjo lygių su heteroseksualais įsivaikinimo teisių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.