aA
Seimo kairiosios opozicijos atstovai teigia, kad šalies prezidentą Valdą Adamkų drasko vidiniai prieštaravimai dėl dabartinės valdžios vykdomos politikos. Taip Socialdemokratinės koalicijos frakcijos lyderiai Česlovas Juršėnas ir Vytenis Andriukaitis komentavo trečiadienį įvykusį susitikimą su prezidentu.
Socialdemokratinė koalicija
© ELTA
Opozicijos atstovai teigė buvę nustebinti to, jog jų ir prezidento nuomonės sutapo daugeliu klausimų, įskaitant ir dabartinės valdžios vykdomas socialinės politikos reformas.

V. Andriukaičio teigimu, opozicijos atstovams pareiškus nuomonę, jog opozicijos programa labiau atitinka praėjusių metų prezidento metiniame pranešime nubrėžtas valstybės vystymosi gaires, prezidentas sakęs "negalįs to paneigti".

Be to, pasak opozicijos lyderio, prezidentas apgailestavo, jog metiniame pranešime minėtos reformos nepajudėjo į priekį.

"Apmaudu, kad stinga žvilgsnio į ateitį. Jeigu nepabandysime bendrai pajudėti į priekį, susidursime su socialiniu sprogimu", citavo prezidentą V. Andriukaitis.

Tačiau jis pažymėjo, jog prezidentas pareiškė formaliai esąs atsakingas "už tai, kas vyksta".

"Galima daryti išvadą, kad prezidentą drasko vidiniai prieštaravimai matant tokius (dabartinės valdžios - BNS) sprendimus, kurie praktiškai tik didina socialinę diferenciaciją", teigė V. Andriukaitis.

Č. Juršėnas teigė, jog tokie opozicijos susitikimai su prezidentu padės visuomenei geriau suvokti opozicijos vietą ir jos pagrindinius tikslus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.