aA
Naktį į penktadienį Latvijos ambasados Maskvoje teritorijoje užsidegė ambasados darbuotojui priklausantis automobilis, Galimas dalykas, jis buvo padegtas. Tai penktadienį pranešė ambasados pirmasis sekretorius Vilmaras Heninis.
Liepsną automobilyje pastebėjo ambasados apsauga, kuri iškvietė ugniagesius ir miliciją.

Per pirminę įvykio vietos apžiūrą surasti daiktai rodo, kad, galimas dalykas, automobilis buvo padegtas. Galbūt per ambasados teritorijos tvorą buvo įmestas greitai užsidegantis daiktas, kuriuo ir buvo padegtas automobilis VAZ.

Milicijos darbuotojai atliks ekspertizę, o Latvijos ambasada pareikalaus ištirti įvykį. Drauge rengiama nota Rusijos užsienio reikalų ministerijai, sakė V. Heninis.

BNS jau pranešė, kad gegužės 10 dieną Latvijos ambasada nusiuntė Rusijos URM protesto notą dėl chuliganiško išpuolio prieš Latvijos generalinį konsulatą Sankt Peterburge. Panašus išpuolis prieš ambasadą buvo ir kovo 3 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.