aA
Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) paskelbė remianti protestuojančius dėl spaudos laisvės Čekijos nacionalinės televizijos žurnalistus. Tai pareiškė LRT generalinis direktorius Vaidotas Žukas.
LRT
LRT
"Lietuvos visuomeninis transliuotojas palaiko Čekijos nacionalinės televizijos žurnalistus ir juos remiantį prezidentą Vaclavą Havelą, kurie siekia informacijos laisvės, objektyvumo ir nepriklausomumo nuo bet kokios politinės valdžios ir komercinių struktūrų įtakos", teigiama V.Žuko pasirašytame pareiškime.

Trečiadienį streikuojantys Čekijos visuomeninės televizijos žurnalistai ir jų rėmėjai organizavo masinę protesto demonstraciją. Jie reikalavo atleisti neva politiškai tendencingą naująjį televizijos vadovą.

Demonstracija buvo surengta po to, kai šalies politiniai vadovai antradienį nepasiekė susitarimo, kuriuo būtų užbaigta konfrontacija tarp Čekijos televizijos direktoriaus Jirio Hodačo (Iržio Hodačo) ir žurnalistų.

Televizijos žurnalistai dar gruodžio 20 dieną pradėjo protestuoti prieš J. Hodačo paskyrimą, teigdami, kad jį lėmė politiniai motyvai ir J. Hodačo ryšiai su buvusiu premjeru bei dabartiniu parlamento pirmininku Vaclavu Klausu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.