aA
Buvęs Seimo narys ir sveikatos apsaugos ministras konservatorius Juozas Galdikas siekia aukštų pareigų Vilniaus mieste, tačiau sostinės meras siūlo jam įsidarbinti sovietmečio skulptūrų parke. Kaip pranešė "Lietuvos rytas", J. Galdikas Vilniaus miesto vadovams įteikė du raštus, kuriuose prašo jį paskirti Sveikatos ir socialinės apsaugos departamento direktoriumi.
Blogiausiu atveju J.Galdikas sutiktų užimti ir žemesnes Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjo pareigas. J. Galdikas Vilniaus merui Artūrui Zuokui priminė, kad jau yra dirbęs savivaldybėje, be to, yra buvęs sveikatos apsaugos ministras.

A. Zuokas "Lietuvos rytui" pareiškė, kad ignoruoja tokį buvusio ministro prašymą. "Aš jam pasiūlysiu padirbėti gidu Grūto parke. Žmogus taip išgarsino parką, kad tiesiog nusipelnė ten dirbti. Manau, kad J.Galdikas pritrauktų daug lankytojų".

Vilniaus meras prisiminė laikotarpį, kai J.Galdikas vadovavo Sveikatos apsaugos ministerijai ir pasiskyrė sau 22 tūkst. litų honorarą už įstatymo projektų rengimą. Dėl šio skandalo 1998 metais J.Galdikas buvo priverstas palikti ministro kėdę.

Vilniaus miesto savivaldybės personalo tarnybos vadovas Antanas Gadeckis informavo, kad savivaldybė jau nusiuntė atsakymą J.Galdikui. Konservatoriui paaiškinta, jog pagal įstatymą buvęs parlamentaras be konkurso galėtų grįžti dirbti tik į Sveikatos apsaugos skyrių, o norėdamas vadovauti departamentui, turėtų dalyvauti konkurse ir jį laimėti.

Vilniaus miesto savivaldybėje J.Galdikas dirbo prieš tapdamas Seimo nariu - iki 1996 metų. Vadovaudamas savivaldybės Sveikatos apsaugos, sanitarijos ir higienos skyriui, J. Galdikas labiausiai išgarsėjo tuo, kad prieš pat Seimo rinkimus 1996 metais vieną po kitos rengdavo spaudos konferencijas.

Jose pareigūnas negailėdavo kritikos šalies Vyriausybei bei Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybei, skųsdavosi, kad yra žlugdomos Vilniaus miesto gydymo įstaigos. J. Galdikas 1999 metais siūlė Seimui priimti nutarimą, kuriuo Vyriausybė būtų įpareigota išardyti kuriamą Grūto sovietinių skulptūrų parką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.