aA
Vakar Vilniuje, Skroblų g. esančiame bute, buvo rastas nužudytos 20-metės Natalijos Janušauskienės lavonas. Įtariama, kad ją nužudė atostogų iš Vilniaus griežtojo režimo kolonijos paleistas 30 metų Josifas Laikovskis. Vakar apie 9 val. Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams buvo pranešta, kad Skroblų g. 25 namo 111 bute rastas N.Janušauskienės lavonas su smurto žymėmis.
N.Janušauskienė ir J.Laikovskis
N.Janušauskienė ir J.Laikovskis
© "Lietuvos žinios"
Apie moters lavoną policijai pranešė jos giminaičiai. N.Janušauskienės lavoną rado motina, turėjusi dukters buto raktą.

Šokėja

Į įvykio vietą iškviesti kriminalistai tvarkingame ir neseniai suremontuotame bute pamatė ant grindų gulinčią pusnuogę jauną moterį. Ekspertai iškart pastebėjo smaugimo žymes ant kaklo. Šalia rado lygintuvo laidą, kuriuo, kaip įtariama, ji ir buvo pasmaugta. Nugaroje, į dešinį šoną buvo įsmeigtas virtuvinis peilis. Juo žudikas N.Janušauskienę pribaigė.

Kriminalistai, apžiūrėję butą, nustatė, jog žudikas (ar žudikai) daiktų nelietė, nieko neišvertė. Išeidamas žudikas paliko įjungtą televizorių. N.Janušauskienė su vyru jau negyveno maždaug 8 mėnesius. Prieš kurį laiką moteris buvo išvykusi uždarbiauti į Vokietiją - viename barų dirbo šokėja.

Vaiką išvykdama paliko savo motinai. Prieš pat Naujuosius metus prokuroro sesuo grįžo atostogų į Vilnių. Nužudytoji 20-metė N.Janušauskienė yra Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Eugenijaus Popučkos sesuo. Tačiau nemanoma, kad žmogžudystė būtų susijusi su brolio tarnyba. Įtariama, kad moteris galėjo būti nužudyta iš pavydo.