aA
Paminėkite Italijoje žodį "politika" ir jūsų pašnekovas paraus iš pykčio, ims žiovauti arba iš viso nebekreips į jus dėmesio. Apklausos rezultatai parodė, kad beveik pusė visų italų, arba 47 procentų respondentų teigė, kad "pasišlykštėjimas", "pyktis" arba "nepasitikėjimas" yra jų pirmieji jausmai, kai pradedama kalbėti apie politiką.
Angry man
Dar 25 procentai kalbėjo apie "nuobodulį" arba "abejingumą" ir tik 15 procentų sakė jaučią "susidomėjimą".

Milane įsikūręs ISPO institutas apklausė 5003 italus ir rezultatus paskelbė "International Herald Tribune" laikraštyje. Italų nepasitikėjimas politikais ir vyriausybės pareigūnais per pastaruosius 15 metų tik augo, šį neigiamą požiūrį sustiprino korupcijos skandalai dešimtojo dešimtmečio pradžioje.

Italijos prezidentas Karlas Azelijas Čiampis (Carlo Azeglio Ciampi) naujametinėje kalboje ragino italus balsuoti visuotiniuose rinkimuose, kurie įvyks 2001 metais.

Tačiau nepaisant neigiamų jausmų, kuriuos kelia politika, italai rinkimuose dalyvauja aktyviau nei kitų Europos šalių gyventojai. 1996 metais paskutiniuose visuotiniuose rinkimuose balsavo 82,7 procento žmonių, balandžio mėnesį regioniniuose rinkimuose balsavo 72,6 procento, palyginti su 81,3 procento 1995-aisiais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.