aA
Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) lyderis Seimo narys Vytautas Landsbergis siūlo 5 proc. Privatizavimo fondo lėšų skirti sovietinės okupacijos tremtinių ir jų palikuonių grąžinimui iš buvusios SSRS teritorijų į Lietuvą. SSRS deportuotų asmenų grįžimo į tėvynę fondas buvo įkurtas ankstesnės Vyriausybės sprendimu, tačiau iki šiol nesudaryta fondo taryba ir jame nėra lėšų.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis
© ELTA
Įstatymo projekto aiškinamajame rašte teigiama, jog įstatymas nustatys vieną iš finansavimo šaltinių ir paskatins jo vadovybės sudarymą.

Pasak V. Landsbergio, ištremtųjų į SSRS ir jų palikuonių grąžinimas į Tėvynę buvo "pareigos užduotis kiekvienai atkurtos Lietuvos Vyriausybei".

BNS konservatorių lyderis sakė, jog tikisi, kad įstatymo projektas bent jau bus įtrauktas į Seimo sesijos darbotvarkę ir pradėtas svarstyti.

Jis neatmeta galimybės, jog svarstymo metu įstatymas galėtų būti tobulinamas.

V. Landsbergio duomenimis, iš viso buvusios SSRS teritorijose dar gyvena kelios dešimtys tūkstančių buvusių tremtinių arba jų palikuonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.