aA
Šakių rajone būtiniausioms ekologinėms problemoms išspręsti ir renovaciniams projektams atlikti reikia beveik 20 mln. litų. Tai būtų didesnė pusė viso metinio rajono biudžeto. Pagrindinės viltys dedamos į investicinius fondus, tačiau jie taip lengvai nedalijami.
Upė
Rajono savivaldybės specialistai po išsamios analizės konstatavo, kad Šakių miesto gyventojų vartojamame geriamame vandenyje geležies koncentracija net 6-7,5 karto viršija leistiną lygį. Todėl būtina įrengti geležies pašalinimo iš vandens įrenginius Šakių vandenvietėje. Šio projekto vertė siektų apie 1,1-1,2 mln. litų.

Beje, geriamo vandens geležies koncentracija panašiai viršija leistinas normas ir kitose 52-iejose rajono vandenvietėse. Šiame rajone prasta ir kanalizacinių tinklų būklė. Pavyzdžiui, Šakių miesto spaudiminės fekalinės kanalizacijos linija, pradėta tiesti dar 1993 metais savivaldybės biudžeto lėšomis, iki šiol nebaigta ir yra avarinės būklės. Apskaičiuota, kad įvykus nenumatytai avarijai, aplinkai padaryta žala sudarytų 56 tūkst. litų per parą.

Nemažai teršalų į Nemuną ir Šešupę patenka iš kai kurių gyvenviečių kanalizacinių tinklų, o pastatyti vandenvalos įrenginius nėra pinigų

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.