aA
“PlayStation 2” juodojoje rinkoje kainuoja tiek, kiek padorus automobilis. Vienas Didžiosios Britanijos verslininkas prisipažino įvežęs 50 kompiuterių iš Japonijos ir 10 iš jų jau pardavęs, kai kurių kaina siekė net 3700 svarų (22200 litų).
PS2
Kompiuteriai parduotuvėse paprastai pardavinėjami po 280 svarų (1680 litų), tačiau juodoji rinka klesti, nes nuo kompiuterio pristatymo lapkričio pabaigoje į D.Britaniją jų importuota tik 250000.

Vyras, kuriam kiekvienas kompiuteris kainavo po 500 svarų (3000 litų) už vienetą, sakė: “Kol kas neiškilo jokių problemų, be to aš pats juos visus patikrinau.”

“Aš kiekvieną dieną deruosi ir sudarinėju sandėrius. Kai tik sužinojau, kad įvežta tik 250000, tučtuojau susisiekiau su savo partneriu Japonijoje. Šiame pasaulyje kalba pinigai.”

Tačiau “Sony” atstovas spaudai pranešė: “Tokia prekyba yra nelegali. Japonijos gaminiai neturi garantijos Didžiosios Britanijos rinkoje ir turės naudoti japoniškus žaidimus, atminties korteles ir kitus priedus.”

Jis taip pat pažymėjo, kad dėl skirtingų elektros įtampos standartų japoniški prietaisai gali neveikti Didžiojoje Britanijoje, tačiau net jei jie ir veiktų, reikėtų japoniško televizoriaus.

Atstovas spaudai pridūrė: “Pirkti japonišką aparatūrą būtų tiesiog neprotinga, nes nauja kompiuterių partija į Didžiąją Britaniją bus atvežta jau vasario mėnesį.”

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.