aA
Per reaktyvinio Graikijos oro pajėgų lėktuvo avariją pajūrio kaime žuvo du lakūnai ir dvi merginos, pranešė policija.
Avarija įvyko 11 val. 20 min. (8 val. 20 min. Grinvičo laiku). Reaktyvinis lėktuvas "F-4 Phantom" rėžėsi į namą Andikiros kaime, kuris yra Viotijos žemės ūkio ir pramonės rajone, maždaug už 140 km į šiaurės rytus nuo Atėnų. Lėktuvas buvo pakilęs iš bazės Andravidoje į mokomąjį skrydį.

Dvivietis lėktuvas rėžėsi į sodą. Sprogimas sugriovė trijų aukštų namą, kuriame žuvo 17-metė ir 20-metė studentės, besirengiančios egzaminams. Namas užsiliepsnojo.

Taip pat žuvo du karo lakūnai veteranai, 31 metų leitenantas Constantinos Alexandrakis (Konstantinas Aleksandrakis) ir 29 metų leitenantas Polykarpos Mouktouris (Polikarpas Mukturis). Manoma, kad jie nebandė katapultuotis iš krentančio lėktuvo.

Lėktuvas buvo ginkluotas, ir manoma, kad dėl ginklų sprogimas galėjo būti galingesnis. Gelbėtojai dirbo, bandydami užkirsti kelią tolesniems sprogimams.

Žinių apie avarijos priežastį kol kas nebuvo.

Antradienį per pakilimą iš Kretos salos Sudos bazės nukrito kitas oro pajėgų naikintuvas "A7H Corsair II". Jo lakūnas buvo sunkiai sužeistas.

Nors įtampa tarp Graikijos ir Turkijos pastaruoju metu atslūgo, graikų lakūnai nuolat treniruojasi ir dažnai atlieka mokomuosius skrydžius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.