aA
Monetos
Monetos
J.Valatkai bus patikėta privatizuoti Monetų kalyklą.

Monetų kalyklą kūrusiam ir dešimt metų jam vadovavusiam 62 metų radijo inžinieriui lakūnui Viktorui Miltakiui bus pasiūlyta tęsti darbą kalykloje. Jam numatytos konsultanto pareigos.

Paklaustas, kas nulėmė J.Valatkos pergalę Monetų kalyklos vadovo rinkimuose, Monetų kalyklos valdybos pirmininkas, Lietuvos banko Kasos departamento direktorius Arūnas Dulkys teigė: "Šis kandidatas atitiko visus reikalavimus, todėl su juo buvo pasirašyta neterminuota sutartis".

Monetų kalykla turi gerus įrenginius, tačiau Lietuvos banko užsakymų šiai įmonei neužtenka.

Būtent dėl to buvo nutarta Monetų kalyklą privatizuoti.

"Koks bus privatizavimas - visiškas ar dalinis, dar nenuspręsta, - patikslino A.Dulkys - Pagal įstatymus, Lietuvos bankas šios procedūros organizuoti negali, todėl steigėjo funkcijos bus perduotos Vyriausybei, kuri ir nuspręs, ką ir kaip toliau daryti".

Buvę šalies vadovai ir konservatorių lyderiai V.Landsbergis ir G.Vagnorius nuolat pabrėždavo, kad Monetų kalykla - valstybingumo simbolis.

Kalykla gamina lietuviškus centus, progines monetas ir valstybės apdovanojimus.

"Po privatizavimo Monetų kalykla nepraras valstybės simbolio prasmės. Didžioji dalis monetų kalyklų pasaulyje yra visiškai arba iš dalies privatizuotos", - pabrėžė A.Dulkys.

Paklaustas apie priežastis, kodėl buvo atsisakyta V.Miltakio paslaugų, A.Dulkys atsakė: "Steigėjų valdyba dažnai jam pareikšdavo priekaištų dėl rinkodaros.

"Lietuvos rytas"