aA
Į Klaipėdos policijos areštinę uždarytas policijos pareigūnas, sumušęs ir bandęs išžaginti 24 metų klaipėdietę.
Dėl pasikėsinimo išžaginti Klaipėdos rajono prokuratūra trečiadienį Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos patrulinės tarnybos bataliono vyresniajam policininkui 29 metų Dariui Kazakauskui iškėlė baudžiamąją bylą.

Trečiadienį į Klaipėdos 1-ąjį policijos komisariatą kreipėsi 24-erių metų klaipėdietė ir pareiškė, kad patyrė policininko smurtą.

Pasak merginos, trečiadienio naktį, apie 1 valandą, H. Manto gatvės sankryžoje, vairuodama automobilį "Audi 90", ji pažeidė kelių eismo taisykles bei buvo sustabdyta uniformuoto D. Kazakausko.

Už avarinės situacijos sudarymą merginai buvo liepta mokėti baudą. Kadangi vairuotoja reikiamos pinigų sumos neturėjo, policininkas paėmė iš jos dokumentus ir liepė atvažiuoti jų pasiimti į policijos batalioną. Policininkas pasiūlė susitikti po tarnybos, kad jai nereikėtų mokėti baudos.

Trečiadienį apie 2 valandą nakties mergina atvyko prie bataliono, kur į jos automobilį įsėdo D. Kazakauskas. Jie važinėjosi po miestą ir gėrė alkoholinius gėrimus.

Apie 8 valandą ryte mergina kartu su policininku nuvyko prie Klaipėdos rajono Triušelių kaimo esančio karjero.

Uniformuotas policininkas merginą sumušė, surakino antrankiais ir bandė išžaginti.

Vėliau policininkas paėmė merginos automobilį, juo važinėjosi ir apgadino. Įskėlęs priekinį lango stiklą ir sugadinęs ratus jis nukentėjusiajai padarė nuostolių už 800 litų.

Po įvykio mergina kreipėsi į medikus, kurie jai diagnozavo daugybinius galvos sumušimus, smegenų sukrėtimą, piršto kaulo lūžimą.

Mergina gydoma Klaipėdos ligoninės neurochirurgijos skyriuje.

Vyresnysis policininkas D. Kazakauskas po apklausos uždarytas į areštinę. Įvykį tiria Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūra.

D. Kazakauskas policijoje dirba nuo 1991 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.