aA
Latvijos vyriausybė nusprendė, kad šalyje šiemet vėl bus įvedamas vasaros laikas, dėl kurio atsiras vienos valandos laiko skirtumas tarp Latvijos ir kitų dviejų Baltijos valstybių - Lietuvos ir Latvijos.
Time
Tokį sprendimą Latvijos vyriausybė priėmė antradienį, nepraėjus nė metams po to, kai trijų Baltijos šalių premjerai sutarė, kad Latvija, Lietuva ir Estija gyvens vienu laiku.

Minėtasis susitarimas buvo priimtas tuometinių Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerų Andriaus Kubiliaus, Marto Laaro ir Andrio Škelės susitikimeVilniuje pernai vasario 18 dieną.

Estijos premjeras M. Laaras ta proga tuomet teigė, kad nuo šiol vieningas laikas bus Baltijos šalių bendradarbiavimo simbolis.

Tačiau antradienį Latvijos vyriausybė nusprendė, kad jau šį pavasarį vėl įves vasaros laiką, nors Lietuva ir Estija neketina to daryti.

Latvijos ekonomikos ministras Aigaras Kalvitis pareiškė žurnalistams, esą taip nuspręsta todėl, kad Latvijos gyventojams trūksta šviesaus paros meto.

Anot ministro, Latvija laikysis "senos europietiškos tradicijos" ir kaitalios savo laiką kartą per pusę metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.