aA
Antradienį Vokietijoje į ginkluotąsias pajėgas tarnybos atlikti atvyko ir moterys. Maždaug 22 tūkst. vokiečių jaunuolių, atvykusių privalomos karinės tarnybos sausumos, oro ir jūros pajėgose, atlydėjo ir 244 moterys savanorės.
Pirmiausia būsimos karės atvyko į Augustdorfo ir Diulmeno armijos bazes Šiaurės Reino Vestfalijos žemėje.

Iki šiol moterys Vokietijos armijoje galėjo tarnauti tik kaip medicinos personalas ar muzikantės, o būti aktyviomis karėmis draudė 1949 metų konstitucija.

Tačiau neseniai elektros inžinierė Tanja Krail (Tanja Kreil) laimėjo ieškinį Europos teisme Liuksemburge ir privertė Vokietijos parlamentą pakeisti konstituciją. Teismas nutarė, kad draudimas moterims atlikti karinę tarnybą pažeidžia Europos Sąjungoje (ES) puoselėjamą lyčių lygybės principą. Manoma, kad ilgainiui moterys Vokietijos ginkluotosiose pajėgose sudarys kiek mažiau nei 10 procentų visų karių.

Vokietijos kanclerio Gerhardo Šrioderio (Gerhard Schroeder) vyriausybė dar pernai pritarė Bundesvero reformai. Karių skaičius iki 2004 metų bus sumažintas nuo 340 tūkst. iki 282 tūkst. Šauktinių skaičius taip pat sumažės nuo 135 tūkst. iki 77 tūkst.

Siekiant sustiprinti dislokavimo pajėgumus Vokietijos ginkluotosiose pajėgose iki 150 tūkst. buvo padidintas elitinių greitojo reagavimo būrių karių skaičius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.