aA
Sprogimas
Sprogimas
Ministras pirmininkas Ehudas Barakas (Ehud Barak) iškart po sprogimo sušaukė Vyriausybės prezidiumo posėdį atsakomosioms priemonėms apsvarstyti. Kai kuriais duomenimis, svarstoma galimybė nutraukti taikos kontaktus su palestiniečiais. Izraelio valdžia uždarė tarptautinį Gazos oro uostą.

Atsakomybės už sprogimą į šiaurę nuo Tel Avivo esančiame kurortiniame miestelyje kol kas niekas neprisiėmė. Izraelio komunikacijos ministras Bendžaminas Ben-Elieseris (Benjamin Ben-Elieser) dėl išpuolio apkaltino palestiniečių lyderį Jasirą Arafatą (Yasser Arafat). Sprogimas, beje, sutapo su J.Arafato (Yasser Arafat) "Fatah" judėjimo 36-osiomis įkūrimo metinėmis.

Izraelio policijos atstovai tvirtina, kad sprogimas Natanijoje galėjo baigtis daug tragiškiau. Bomba čia sprogo apie 19 valandą (17 val. Grinvičo laiku) miesto centre, judrioje gatvėje prie autobusų sustojimo aikštelės. Liudininkų teigimu, nugriaudėjo iš viso trys sprogimai - manoma, kad be bombos į orą dar išlėkė automobilio, kuriame buvo paslėpti sprogmenys, bei dar kito automobilio benzino bakai. Izraelio policija spėja, kad tai - palestiniečių ekstremistų darbas.

Vos praėjusį ketvirtadienį Tel Avive 14 žmonių buvo sužeista per miesto maršrutiniame autobuse paslėptos bombos sprogimą. Lapkričio mėnesį dvi bombos buvo susprogdintos Jeruzalėje ir į šiaurę nuo Natanijos esančioje Haderoje. Nuo šeštadienio Izraelyje ir palestiniečių autonomijos srityje per smurtinius susirėmimus žuvo aštuoni žmonės, tarp jų - garsi žydų naujakurių pora bei palestiniečių ekstremistų organizacijos "Fatah" vadovybės narys.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.