aA
Nuo 2001 metų sausio 1 dienos kiekvieno Lietuvos gyventojo mirties atveju bus garantuojama 6 minimalių gyvenimo lygių (MGL) (750 litų) dydžio laidojimo pašalpa, užtikrinanti būtiną paramą mirties atveju. Laidojimo pašalpa bus mokama nebe iš "Sodros" biudžeto, bet iš tikslinių lėšų, numatytų savivaldybių biudžetuose.
Laidotuvės
© ELTA
Padidinus specialios laidojimo pašalpos dydį nuo 3 iki 6 MGL, papildomai per metus reikės 2,1 milijono litų.

Per 1999 metus laidotuvių pašalpoms išmokėta beveik 22 milijonai, per šių metų pirmąjį pusmetį - daugiau kaip 11 mln. litų.

Tačiau mirus pensininkui, gaunančiam socialinio draudimo pensiją, "Sodra" ir ateityje išmokės šeimos nariams ar jį laidojusiems asmenims pensiją už mirties mėnesį (jei ji dar nebuvo išmokėta) ir dar mirties mėnesio dydžio pensiją už du mėnesius.

Nuo 2001 m. sausio 1 d. šešių MGL dydžio laidojimo pašalpa bus mokama mirus ne tik nuolat Lietuvoje gyvenančiam Lietuvos piliečiui, bet ir užsieniečiui, turinčiam leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, bei turinčiam pabėgėlio statusą žmogui, taip pat tais atvejais, kai gims negyvas (ne mažiau kaip 22 nėštumo savaičių) kūdikis.

Dėl pašalpos mirties atveju laidojančiam asmeniui nereikės kreiptis į dvi institucijas, o tik į vieną - savivaldybės socialinės paramos skyrių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.