aA
Už Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos susivienijimą į vieningą valstybę (federacinę ar sąjunginę) pasisako 61 proc. rusų, 53 proc. ukrainiečių ir 69 proc. baltarusių. Susivienijimo priešininkų šiose šalyse atitinkamai yra 15, 36 ir 19 procentų. Tą byloja duomenys, kuriuos "Interfax" penktadienį pateikė Maskvos humanitarinių ir socialinių mokslų akademija, susumavusi gruodį atliktą gyventojų apklausą.
Paklausti, kokia susivienijimo forma geriausia, 38 proc. Rusijos piliečių pasisakė už vieningą valstybę (kokia buvo iki 1917 metų), Ukrainoje tokių buvo 43 proc., Baltarusijoje - 57.

Federacijos šalininkų atitinkamai - 36, 16 ir 15 procentų.

31 proc. Rusijos, 28 proc. Ukrainos ir 36 proc. Baltarusijos žmonių išreiškė nuomonę, kad rusų tauta vieninga - nėra nei ukrainiečių, nei baltarusių ar Karpatų rusų. Priešingai mano atitinkamai 34, 63 ir 48 proc. Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos gyventojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.