aA
Maždaug 150 JAV kareivių pirmadienį grįžo į šiaurinę Kosovo Mitrovicos dalį - kitą dieną po to, kai įniršę vietos serbai apmėtė Amerikos ir Vokietijos kareivius akmenimis ir plytgaliais. Serbai kaltino taikdarius agresyviu elgesiu kratų metu.

Siekiant išvengti naujų susirėmimų, prancūzų taikdariai atitvėrė serbų dominuojamos miestelio dalies rajoną, kuriame buvo atliekamos kratos.

Taip pat buvo tęsiamos kratos pietinėje Kosovo Mitrovicos dalyje, kurioje dominuoja albanai. Tačiau sekmadienį konfiskuotų ginklų kiekis buvo palyginti kuklus, turint galvoje, kad šioje operacijoje dalyvauja daugiau kaip 2 300 taikdarių.

Ginklų paieška Mitrovicoje gali tęstis kelias dienas. Komendanto valanda, kuri trunka nuo 6 val. vakaro iki 6 val. ryto, pratęsta iki naujo įspėjimo.

Anksti pirmadienio rytą dešimtys tūkstančių albanų pradėjo 40 kilometrų žygį į Kosovo Mitrovicą, norėdami išreikšti savo pritarimą vienybei ir taikai. Jie nešė plakatus - "Kosovo padalijimui - ne" ir "Nėra Kosovo be Mitrovicos". Kiti dalyviai nešė Albanijos bei Amerikos vėliavas.

Nuo praėjusio birželio, kai į Kosovą įžengė taikos palaikymo pajėgos, šiaurėje esantis pramoninis Mitrovicos miestas nuolat tapdavo etninės įtampos židiniu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.