aA
Lenin
"Tikriausiai išliko Lenino kūne DNR molekulių", pareiškė I. Zbarskis penktadienį išspausdintame interviu laikraščiui "Segodnia", pabrėždamas, kad "teoriškai galima klonuoti ir žmogų".

Tačiau "kažin ar yra prasmės klonuoti tokį žiaurų, tiek pasiryžusį viską griauti žmogų kaip Leninas", mano I. Zbarskis, kurio tėvas - profesorius Borisas Zbarskis buvo vienas mokslininkų, balzamavusių Lenino kūną praėjus 56 dienoms po jo mirties 1924 metų sausio 21 dieną.

Tuo tarpu pats I. Zbarskis, 18 metų dirbęs dabar jau buvusioje mokslinėje laboratorijoje prie mauzoliejus, yra tvirtos nuostatos, kad Lenino "kaip tironijos simbolio" kūnas neturi likti Raudonojoje aikštėje ir "būti garbinamas".

Nepaisydamas tų mokslininkų medikų, kurie tebesaugos balzamuotą Lenino kūną, paneigimų, I. Zbarskis tebeteigia, kad buvusioje laboratorijoje prie mauzoliejaus "yra keli, jeigu ne keliasdešimt lavonų", kurie balzamuoti pagal tą pačią metodiką kaip ir Lenino kūnas.

Todėl, mano I. Zbarskis eksperimentą galima tęsti su jais. "Bet tam laikyti Leniną Raudonojoje aikštėje visiškai nėra jokios būtinybės", įsitikinęs jis.

I. Zbarskis priminė, jog pirmasis Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas "kategoriškai pareiškė, kad klausimas dėl Lenino "kūno" išnešimo bus išspręstas".

"Bet iš naujo prezidento aš tokio pareiškimo negirdėjau", pažymėjo akademikas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.