aA
Kiek mažiau nei pusė Rusijos gyventojų - 46 proc. - prisipažįsta nujaučią, kad artėdami prie naujo tūkstantmečio žmonės visame pasaulyje stovi prie kažkokių didelių permainų slenksčio. Tačiau beveik tiek pat Rusijos piliečių - 48 proc. tokios nuojautos neturi.
Russian
Prieš metus (1999-ųjų gruodį) laukė permainų naujajame tūkstantmetyje 39 proc., o nelaukė 58 proc. Rusijos gyventojų.

Tai pranešė Viešosios nuomonės tyrimo fondas, šių metų ir pernai metų gruodžio 16 dieną apklausęs 1500 šalies gyventojų įvairiuose miestuose ir kaimuose.

Be to, 1999 ir 2000 metų apklausos rodo, kad gerokai padaugėjo gyventojų, laukiančių džiaugsmingų Naujųjų metų, ir sumažėjo dalis žmonių, naująjį amžių pradedančių su nerimu ir niūria nuojauta.

Naujuosius metus vertina kaip įprastą metų kaitą 38 proc. apklaustųjų (buvo 41 proc.). Ši data džiugi ir šventiška 39 proc. respondentų (buvo 29 proc.). Ši data atrodo keista, neįprasta 11 proc. Rusijos gyventojų (buvo 12 proc.), o nerimastinga ir niūri - 7 proc. apklausos dalyvių (12 proc.).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.