aA
Trečiadienio vakarą Vilniaus Rotušėje įvykusiame Vilniaus mero Artūro Zuoko labdaros vakare įteikti Šv.Kristoforų apdovanojimai. Vilniaus miesto meras jau trečią kartą labiausiai nusipelniusiems vilniečiams įteikė šventojo Vilniaus globėjo statulėles.
Vytautas Sirvydis
Vytautas Sirvydis
Tarp kitų apdovanotųjų yra verslininkai Petras Čėsna bei Vytenis Urba, gydytojas Vytautas Sirvydis, sportininkė Daina Gudzinevičiūtė.

Šv. Kristoforo apdovanojimas už labdaringą veiklą įteiktas Olborgo (Danija) miesto savivaldybės patarėjai socialiniais klausimais, Olborgo - Vilniaus draugijos pirmininkei Evai Caspersen (Evai Kaspersen).

Iš viso E. Caspersen Lietuvai suteikta labdara vertinama daugiau kaip 2 mln. litų.

Šių metų lapkričio 11 dieną Užsienio reikalų ministerija E. Caspersen suteikė Lietuvos garbės konsulės Danijoje vardą.

Už nuopelnus Vilniaus kultūrai Šv. Kristoforo statulėlė įteikta Kaziui Varneliui.

Už nuopelnus sportui sostinės meras Šv. Kristoforo statulėle apdovanojo šaulę Dainą Gudzinevičiūtę.

Artūras Zuokas

Šiemet Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse šaulės D. Gudzinevičiūtės iškovotas aukso medalis buvo staigmena, pribloškusi Lietuvos sporto sirgalius. Žinia apie pirmąjį iškovotą aukso medalį privertė daugelį kitaip pažvelgti į šaudymo sportą.

Už kūrybiškumą organizuojant renginius vilniečiams apdovanotas Vytenis Urba.

Šiemet V. Urbos vadovaujamas restoranas "Marceliukės klėtis" savo iniciatyva ir lėšomis Vilniuje surengė Šv. Pranciškaus mugę, kurioje buvo demonstruojami senieji lietuvių amatai.

Kaip teigiama Vilniaus savivaldybės pranešime, mugė susilaukė didžiulio ne tik Vilniaus bei Lietuvos, bet ir užsienio svečių dėmesio, tai buvo puikus pavyzdys kitiems restoranams, kaip organizuoti šventes bei kurti Vilniaus įvaizdį. Tai patvirtino ir Nacionalinė viešbučių bei restoranų asociacija.

Viešoji įstaiga (VĮ) "Oreivystės centras" apdovanota už vizualinių projektų įgyvendinimą.

Kaip žinoma, šiais ir praėjusiais metais VĮ "Oreivystės centras" savo iniciatyva Lietuvai ir pasauliui įžiebė aukščiausią "Kalėdų eglę" Europoje ir taip įgyvendino projektą "Tūkstantmečio šviesa".

"Oreivystės centras" apdovanotas už indėlį formuojant patrauklų sostinės įvaizdį, puošiant miestą, rengiant ir įgyvendinant įvairius vizualinius projektus.

Vytautas Sirvydis

Už nuopelnus sveikatos apsaugos srityje apdovanotas habilituotas mokslų daktaras, Vilniaus universiteto ligoninės "Santariškių klinikos" Širdies chirurgijos klinikos direktorius, Mokslų akademijos akademikas Vytautas Sirvydis.

"Tai medikas, išugdęs širdies chirurgų mokyklą, sukūręs pasaulinio lygio širdies chirurgijos tarnybą", rašoma savivaldybės pranešime.

Akcinės bendrovės (AB) "Vilniaus baldų kombinatas" generalinis direktorius Petras Čėsna apdovanotas už nuopelnus Vilniaus verslui.

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, tai vienas iš geriausių Lietuvos vadybininkų, prieš kelerius metus pakėlęs iš nuosmukio įmonę "Medienos plaušas", kurią vėliau sėkmingai nupirko suomiai.

Pradėjęs vadovauti "Vilniaus baldų kombinatui", R. Čėsna jį pavertė viena pirmaujančių įmonių Lietuvoje. Jo pelnas 1999 metais, palyginti su 1998 metais, išaugo apie 140 procentų. 90 proc. produkcijos eksportuojama į Vakarus, per R. Čėsnos vadovavimo metus kombinate dukart išaugo darbo vietų skaičius.

19-metė Vilniaus transporto policijos komisariato viešosios policijos skyriaus policininkė Božena Bevza apdovanota už drąsą bei atsakomybę vykdant tarnybines pareigas, nuopelnus teisėsaugos srityje.

Spalio 14 - osios vakarą Vilniuje B. Bevza sulaikė žudiką maniaką Aleksandrą Markiną, įtariamą gausybe sunkių nusikaltimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.