aA
Švietimo ir mokslo ministerijai ketvirtadienį pervesta 3,5 mln. litų vadovėlių leidybai. Lėšos vadovėlių leidybai gautos po to, kai trečiadienį Švietimo ir mokslo ministerija išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog stringa vadovėlių leidyba, nes ministerija dar negavo 3,5 mln. litų, numatytų vadovėlių leidybai.
Book
Kaip skelbta, šiemet rugsėjį prezidento Valdo Adamkaus iniciatyva vadovėliams leisti papildomai skirta 4,5 mln. litų, kurie sutaupyti neorganizavus antrojo Seimo rinkimų turo.

Kaip teigiama Švietimo ir mokslo ministerijos išplatintame pranešime, ministerija sudarė sutartis su leidyklomis papildomiems vadovėliams pirkti. Iki šiol iš 4,5 mln. litų realiai buvo gauta tik 1 mln. litų.

Ministerijos pareigūnų teigimu, negavus iš biudžeto minėtų pinigų ir neatsiskaičius su leidyklomis, 2000 metų skola būtų persikėlusi į 2001 metus.

2001 metais vadovėliams numatoma skirti 10, 279 mln. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.