aA
Spaudos konferencijoje pirmadienį Seimo pirmininkas V. Landsbergis komentavo žiniasklaidos pranešimus, neva praėjusią savaitę narystę konservatorių partijoje sustabdęs G. Vagnorius ketina steigti savo partiją.

"Aš nematau jokių perspektyvų tokiam žingsniui", sakė V. Landsbergis.

Pasak jo, "jeigu kas nors turi vilčių skaldyti Tėvynės sąjungą (konservatorius), tai tokie veiksmai būtų labai žalingi pačiai valstybei".

"Atsakingi žmonės turėtų to nedaryti, dar ir kaip brangios būtų jų pozicijos kokios nors partijėlės viršūnėje", sakė V. Landsbergis.

"Nereikia skaldyti Tėvynės sąjungos. Būtų labai pasviręs laivas į kairę pusę", sakė konservatorių lyderis.

V. Landsbergis vylėsi, kad "gal ir G. Vagnorius supranta tai bent iš dalies". Pasak konservatorių lyderio, G. Vagnorius turi jausti "didesnę atsakomybę negu už savo paties karjerą".

Šeštadienį dienraštis "Lietuvos rytas", remdamasis vienu "apie partijos dalybas galvojančiu konservatoriumi", pranešė, kad naują partiją manoma kurti po kovo 19 dieną vyksiančių rinkimų, siekiant išvengti kaltinimų, jog per rinkimus norima pakenkti konservatoriams.

Praėjusią savaitę G. Vagnorius teigė žengęs politinį žingsnį, pasitraukdamas nuo partijos vadovybės. Ekspremjero teigimu, tai sudarys geresnes galimybes teikti siūlymus ir daryti didesnį poveikį, keičiant netinkamą politiką.

Pastarąjį pusmetį G. Vagnorius ir jo bendraminčių saujelė Seime nuolat kritikavo buvusios Rolando Pakso Vyriausybės "iškreiptą liberalųjį požiūrį" į ekonominę ir finansų politiką bei kritikavo Andriaus Kubiliaus kabinetą netolus nuo 1996 metais konservatorių rinkėjams duotų pažadų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.