aA
Keletas žiniasklaidos bendrovių jau susigundė naujosiomis interneto vardų zonomis, besibaigiančiomis .TV galūne.
Pramogų industrijos atstovė “MGM”, Los Andželo televizijos kanalas NBC4 ir žaidimų kompiuterių kūrėja “Sega” paskelbė įsigyjančios tokias vardų zonas iš jas pardavinėjančios bendrovės “dotTV”.

Prieš tris savaites interneto vardų zonas pradėjusi registruoti bendrovė jau užregistravo MGM.tv, UnitedArtists.tv ir JamesBond.tv vardų zonas.

“dotTV” įkūrėja “Idealab” sutiko per 10 metų sumokėti nedidelei Ramiojo vandenyno salai Tuvalu, kuriai buvo priskirta ši galūnė, 50 mln. JAV dolerių.

Už šiuos pinigus Tuvalu ketina pastatyti naujas ligonines, mokyklas ir kitas socialines įstaigas. Tuvalu gyvena 10 tūkst. žmonių.

Įprasti vardai, besibaigiantys .TV galūne kainuos nuo 1000 JAV dolerių, tuo tarpu populiaresni, pavyzdžiui, News.TV ar Commercial.TV bus parduoti aukcione.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.