aA
Diskinių kaupiklių gamintojai kuria technologijas, kurios neleis vartotojams kopijuoti ir laikyti diskuose nelegaliai nukopijuotos medžiagos. Gamybos metu kiekvienas naujas kietas diskas gaus tik jam skirtą identifikavimo numerį, kuris bus saugomas specialiame 1 MB atminties numerio sektoriuje (Memory Key Block).
Piratų vėliava
Pagal šį numerį kiti kompiuterio įrenginiai ir gaminiai, tokie kaip DVD grotuvas ar atskiros programos, gaus informaciją apie kaupiklį. Tokiu atveju muzikinių kompaktinių diskų gamintojai galės specialiais kodais uždrausti vartotojui nukopijuoti kompaktiniame diske esančius įrašus į kompiuterį. Tikimasi, kad naująją technologiją naudos daugelis muzikos įrašų kompanijų.

Muzikinio kompaktinio disko kopijavimas į diskų įrašymo įrenginį taip pat turėtų būti apsunkintas, kadangi daugelis naujų kompaktinių diskų skaitymo ir įrašymo įrenginių taip pat naudos naująją technologiją. Norint perrašyti duomenis iš vieno diskinio kaupiklio į kitą, jie abu privalės turėti identifikavimo numerius. Tai turėtų gerokai padidinti naujųjų kaupiklių pardavimo apimtis, kadangi senieji taps praktiškai nenaudojami.

Įmontuotos apsaugos principas nėra visiškai nauja technologija. Įvairūs panašūs apsaugos būdai jau naudojami DVD kompaktiniuose diskuose ir kai kuriuose MP3 grotuvuose.

Keletas šaltinių pranešė, kad bendrovė “Microsoft” jau prieštarauja kietųjų diskų gamintojų planams. Ši duomenų apsaugos nuo piratų technologija neturėtų patikti minėtai bendrovei, kuri būtų priversta keisti gaminamas operacines sistemas, kurti įvairius patobulinimus, kad sistemos galėtų normaliai dirbti su naujaisiais duomenų kaupikliais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.