aA
Iki šiol buvo manoma, kad GSM mobiliojo ryšio pokalbių neįmanoma slapta pasiklausyti. Dabar reikėtų pradėti saugotis ir neplepėti svarbių dalykų telefonu, kadangi pasiklausyti GSM pokalbių vis dėlto yra įmanoma.
Pokalbis
Nusikalstamo pasaulio atstovai jau sugalvojo būdą, kaip apeiti specialius apsaugos kodus ir pasiklausyti pokalbio.

Žurnalistams jau pavyko nusipirkti keletą specialios pasiklausymo įrangos komplektų. Už 200-300 JAV dolerių (800-1200 litų) galima pasiklausyti iki 200 mobiliųjų telefonų numerių pusės kilometro atstumu nuo jų buvimo vietos. Pasak Norvegijos laikraščio “Dagens Næringsliv”, šią įrangą sudaro įprastas asmeninis kompiuteris, du garsiakalbiai, klaviatūra, SIM kortelių skaitytuvas ir monitorius.

Įtaisas veikia kelių šimtų metrų atstumu nuo telefono buvimo vietos, priklausomai nuo radijo signalo stiprumo ir geografinių vietovės sąlygų. Manoma, kad didesnės grėsmės įprastam vartotojui naujasis nusikaltėlių “gaminys” neturėtų sukelti. Tačiau didelių bendrovių vadovai bei politikai turėtų neplepėti bet ko savo mobiliuoju telefonu, ir galbūt sugalvoti kitą būdą apsikeitimui svarbia informacija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.