aA
Vilniaus miesto I-asis apylinkės teismas pripažino neteisėtu ketvirtadienį organizuojamą visuomeninio transporto darbuotojų streiką ir nurodė jį atidėti vienam mėnesiui.
Streiko organizatoriai pareiškė nurodymą ignoruosią.

Šią savaitę teismui ieškinius dėl streiko pripažinimo neteisėtu pateikė Vilniaus autobusų ir troleibusų parkų vadovai.

Kolektyvinių ginčų reguliavimo įstatymo 13 straipsnis suteikia teisę teismui atidėti streiką iki 30 dienų.

Nagrinėdamas ieškinį, I-asis apylinkės teismas nustatė, kad sprendimą dėl streiko priėmė miesto visuomeninio transporto įmonė, kuri streiku gali sukelti sunkius ir pavojingus padarinius visuomenei.

Teismas nutarė, jog esant šiai aplinkybei, gegužės 18 dienos streikas atidedamas 30-čiai dienų - iki birželio 17 dienos.

Visuomeninio transporto parkams bei parkų darbininkų sąjungoms teismas nurodė skubiai įvykdyti nutartį.

Ši nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui per Vilniaus miesto I-ąjį apylinkės teismą atskiruoju skundu.

Specialiosios paskirties UAB "Vilniaus troleibusai" darbininkų sąjungos pirmininkė Danuta Iljina BNS sakė, jog "po šia nutartimi streiko organizatoriai nepasirašo ir streiko neatšaukia".

"Visų pirma užtenka tų žaidimų smėlio dėžėje. Jau vieną kartą mus padavinėjo į teismą, vėliau nuo ieškinių atsisakė. Jei norėjo išaiškinti savo teisumą, tai turėjo bylą teisme nagrinėti iki galo. Tai yra rimtų vyrų labai nerimti žaidimai, mes jų nepriimsime", sakė D. Iljina.

D. Iljinos teigimu, ketvirtadienio rytą vairuotojai bus informuoti apie teismo nutartį ir, "kaip jie patys nuspręs, taip ir bus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.